Wednesday, March 2, 2011

כללים לבחירת מזון לחולי סוכרת

כללים לבחירת מזון לחולי סוכרת
(מתוך האירגון האמרקאי למניעת סוכרת)

לאכול הרבה ירקות ופירות. נסה לאכול מן הקשת של צבעים שקיימים כדי למקסם ולגוון.
מזונות עמילניים:ירקות כמו גזר, תרד, ברוקולי או שעועית ירוקה לא לאכול עם הארוחות.
 העדיפו מזונות מחיטה מלאה על פני מוצרי דגן מעובד. 
 כלול שעועית יבשה (כמו שעועית או פינטו) ועדשים לתוך הארוחות שלך.
כלול דגים הארוחות 2-3 פעמים בשבוע.
בחרו בשר רזה . להסיר את העור מן עוף והודו.
בחרו חלב שמנים כגון חלב דל שומן, יוגורט דל שומן, גבינה דלי שומן.
 לשתות משקאות כמו מים ללא קלוריות עדיף גם ללא ממתיקים אחרים.
 בחר שמנים נוזליים לבישול במקום שומנים מוצקים שיכולים להיות גבוהים בשומן רווי וטראנס. זכור כי השומנים הם עשירים בקלוריות,
לקצץ גבוהה חטיפים וקינוחים קלוריות כמו צ 'יפס, עוגיות, עוגות קרם , קרח מלא שומן.
•  אכילה של יותר מדי אפילו מזון בריא עלול להוביל לעלייה במשקל, גודל המנות שלכם.

הצעה שלי חשוב היטב מה אתה מכניס לגופך, שינוי בגישה יטיב עמך לאורך זמן.
ספר מתכונים לסוכרתיים

2 comments: